Die eeuwige, onderlinge strijd tussen broers en zussen over wie meer krijgt, heeft, verdient, etc. Zucht! Terwijl je zelf altijd zo ontiegelijk je best doet ze precies evenveel te geven, of het nou gaat om aandacht of materiële dingen. En wanneer je dat een keer niet doet, voel je je schuldig, want je wilt uiteraard niet één van de kinderen tekort doen. Herkenbaar? En kost het je ontzettend veel moeite en energie dit vol te houden? Dan geef ik je bij deze de tip: stop ermee!

Best kans dat je nu denkt: ‘Hé?! Maar daar doe ik toch juist goed aan?’. Uiteindelijk zal het natuurlijk in balans moeten zijn en moet het niet zo zijn dat één structureel meer of minder krijgt dan de ander(en). Maar je kúnt ze simpelweg niet altijd precies evenveel geven. Soms krijgt de één een koekje en de ander niet, omdat die eerder al wat heeft gehad. De ene keer ga je met de één naar de kinderboerderij terwijl de ander op school zit; de andere keer ga je met de oudste de stad in. Het is goed om ze te leren dat het niet uitmaakt wat en hoeveel ze krijgen, maar dat jullie van ieder evenveel houden en dat ze uiteindelijk allemaal niks tekort zullen komen.
 
Juist wanneer je ze altijd evenveel en hetzelfde probeert te geven, gaan ze hier bij voorbaat vanuit en zullen ze teleurgesteld zijn als dat niet het geval is. En houd je dus de strijd in stand! Laat dat nou net het laatste zijn dat je wilt… Loslaten dus!
 
Meer hulp nodig? Kijk ook eens op http://grutopvoeden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *