Wauw wat een top weekend met flinke temperaturen hebben we gehad! Zo is het ook vandaag weer heet! Hele hete dagen voor Mei.
Een topper van 31 graden kunnen we verwachten vanmiddag.
Te warm eigenlijk, maar ook leuk om tal van toffe waterspelletjes te doen om het hoofd koel te houden.  Hoe warm het ook is, met koel water is alles te overleven.
Wat ik vaak doe en wat de kids Ge-Wel-Dig vinden zijn bakken vol waterballonnen maken! Hoe leuk is het om uit school te komen en elkaar te kunnen bekogelen met water! Natuurlijk zijn er tal van water spelletjes voor buiten te verzinnen.
Heel simpel zijn waterpistolen en een emmer met water om daar bij te vullen.
Leukst is om een mini beetje kleurstof toe te voegen aan het water, eventueel in 2 kleuren zodat de kids twee teams kunnen maken! Wel oude kleren aan 🙂 of oudere zwemkleding.
Aan de kleurtjes kan je een aflezen welk team “gewonnen” heeft!
Gegarandeerd plezier!

Op de iets koelere dagen kan je met stoepkrijg een dartbord op de grond tekenen. Drie of vier cirkels in elkaar, elke cirkel wordt kleiner. Schrijf punten in elke cirkel.
Dan kan je een emmer water met 3 sponzen erbij zetten. De spons drijfnat maken en gooien in de cirkels. Elk kind gooit drie sponzen en telt zijn scores bij elkaar op. Na een aantal rondjes kan je kijken wie de meeste punten heeft. Waterijs als beloning !

Leuk voor buiten dus.. Maar hoe houd je het binnen koel?
Een bevroren fles water voor de ventilator zetten is er 1 van! Probeer maar, het werkt echt!
Ook overdag zoveel mogelijk ramen, deuren en gordijnen dichthouden. Het zal wel warmer zijn als normaal maar het verschil buiten/binnen is enorm! Heerlijk koel!

Om te eten;

Heerlijke frisse salades
Waterijsjes in overvloed! Ook makkelijk zelf te maken
Ijsklontjes, mjumm om je drinken koel te houden

 

En misschien een dooddoener… Maar smeer je altijd in met een goede zonnebrand, blijf niet te lang in de zon en tussen 13.00 & 15.00 uur is binnen blijven misschien verstandiger met zulke temperaturen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *