Prikkels, een overdaad aan..
Ik kan er niet meer tegen! Wees niet bang, deze creatief intuïtief coach die moeders helpt meer rust in hun hoofd te creëren met meer kleur en magie, is niet zelf ten onder gegaan!

Ik zag in een Facebook add dat radio 538 weer een actie heeft waarin zij jouw rekening betalen. Dus ik dacht met oog op onze verhuizing, met makelaarskosten (al mag die iets meer contact opnemen) en vaste klant bij de bouwmarkt op het moment, ik ga even meedoen. Dat betekent dat ik de radio aan moet doen en mee moet luisteren. En daar komt die ‘Ik kan er niet meer tegen’ vandaan!

Ik heb zojuist voor een kwartier ofzo de radio aan gehad en ik word er echt niet goed van. Het is too much. Onrustig en opgejaagd voelde ik me net. Teveel toestanden in en aan m’n hoofd. Ik kan niet eens goed nadenken. Afleiding. Nog meer dan anders! Dus uit weer die radio en jammer van de rekening. Ik kan daar dus echt niet meer tegen. Vroegah had ik altijd de radio aan. Vooral Edwin Evers vond ik geweldig. Ik bleef zelfs, samen met andere collega’s, wat langer in de auto zitten om nog even dat typetje of die grap te beluisteren. Heerlijk! Een top begin van de dag. Maar dat is inmiddels al 13 jaar geleden ofzo!

Wanneer je steeds meer jezelf wordt, kun je dus ook steeds fijngevoeliger worden voor veel herrie, veel mensen en energieën om je heen, geuren, kleuren en bewegende beelden zien.. Ik merk echt een verschil met een tijdje terug. Al moet ik zeggen dat ik nog steeds van flink stevige muziek houd (Metallica rules!) maar dan ga ik bewust iets luisteren omdat ik er zin in heb. Of ik ga naar een concert en dat gaat echt wel goed. Heel goed zelfs! Gelukkig maar. Maar als ik in een eetcafé zit, valt het me al op dat de muziek best hard staat en dan gaan de mensen ook harder praten en is er van relaxt even zitten en eten geen sprake meer. Ben ik alleen, dan kan ik me afsluiten door een boek of tijdschrift te lezen. Maar stel dat je dat niet kunt, dat afsluiten? Of zoals anderen die als ze alleen zijn geen stilte kunnen verdragen, want… ja want? Ik hoor graag van mensen wat dat is dat die radio aan moet of een leuk muziekje op als ze alleen zijn. Ben je bang voor de stilte? Voel je dan te veel?

Misschien is dat juist wel goed. Meer voelen. Maar soms doet dat ook pijn. Of raak je gefrustreerd of verdrietig of boos. En dat willen we niet. Nee dan maar gewoon lekker laten ‘overschreeuwen’ door de herrie. Snap je?

Bewustwording heet dat. Je wordt je bewust dat je iets voelt wat je eigenlijk niet wilt en door te doen en door te gaan, stop je het weer weg. Totdat je bang wordt of ongemakkelijk van stilte en alleen zijn met je gedachten. Vaak is het door te negeren en maar door te gaan een begin van een probleem wat alleen maar groter wordt. En kun je zelfs ziek worden van emoties die je geen aandacht geeft. Dan maar doen zoals je altijd deed.

En ongelukkig zijn met je leven. Of niet zo tevreden. En narrig worden. Mopperen op degenen die je het liefste zijn, want daarbij kan dat. Bij hen is het veilig. Als het zelfs bij hen niet veilig voelt, pot je alles op. En wanneer je door te sporten of een hobby waarin je iets creëert nog een beetje stoom af kan blazen, heb je een manier gevonden. Maar het is vaak alleen maar dat. Stoom afblazen.

De ‘situatie’ aanpakken heeft wat meer nodig. Meer tijd. Meer aandacht. Meer lief zijn voor jezelf. Meer begrip. Meer acceptatie. Dat je bent zoals je bent. Je bent al een heel eind gekomen met hoe je het altijd deed. Maar soms werkt dat niet meer. En is het tijd. Tijd om het anders te doen. Al is het maar met een heel klein stapje. Al is het maar om hulp vragen.

Wanneer je dan net zoals ik vanmorgen naar Jupiter kijk die in de nachtblauwe hemel zichtbaar is, en je beseft dat je maar iets heul, heul kleins bent in dat immens grote Universum, en de zon morgen echt weer opkomt of je nu a of b kiest, plaatst dat alles weer even lekker in perspectief. Down – to – earth. Met beide benen op de grond.

Tuurlijk zijn er heel belangrijke beslissingen. Maar wanneer er niemand dood gaat, valt het allemaal best mee. En je bent volwassen. Je mag zelf kiezen. En ook bedenken als je hebt gekozen, dat je liever iets anders kiest. Morgen. Of nu. Je bent zelf je grootste blokkade op een fijn, relaxt leven.

Hmmmm, maar accepteren dat vandaag die radio echt geen zin heeft. Het komt vast goed met die rekeningen. Ik kan zelf betalen, zo niet dan toch. Ik verzin er wel iets op en als ik een beetje vertrouwen heb in dat Universum, komt het allemaal goed.

Wil je eens van gedachten wisselen over de maan of andere planeten, of over relaxed opvoeden, moeder zijn en die rust voor jezelf bewaren? Kijk eens op www.estherfoppen.nl voor de gratis sessie.

Prikkels, een overdaad aan..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.