Wij hebben nu weer lentekriebels!

Een super fijn ontdek weekend hebben we gehad met de Pasen!
Regen maar ook zeker zonneschijn! En daar hebben wij flink van genoten.
Onze kinderen gedijen het beste op buiten zijn & spelen.
Een aantal weken geleden waren zij met Oma bij de vijver wezen kijken voor kikkervisjes. Helaas voor hen was toen alleen kikkerdril.
Dus afgelopen weekend terug om te kijken of er al kikkervisjes waren.Ja hoor! Heeeeel veel! We hadden een schepnet en emmer mee en de kids gingen op pad. Wat waren ze enthousiast en leuk om te zien ook hoe die kikkervisjes er dan uit zien . Een proces dat we gaan volgen van kikkerdril naar kikker. De kinderen vonden het super en hebben netjes al die visjes weer terug gezet in de vijver zodat ze de komende weken een kikkertje kunnen worden. Met kletsnatte laarzen en sokken en een regenbui later zaten we moe maar voldaan in de auto. 

Missie geslaagd!

We hopen toch echt op super mooi weer de komende maanden met af en toe een flinke stortbui, want ja ook dat is nuttig en leuk!
Dit jaar heb ik een top 3 gemaakt van dingen die ik absoluut wil doen deze zomer waar ik vorig jaar veel te weinig tijd of juist helemaal niet ben geweest met de kinderen.

  1. Naar het strand! Een heerlijke lange warme zomerdag zandkastelen bouwen, zwemmen in zee, zonnebaden, boekjes lezen, lunchen op de pier. Heerlijk!
  2. Blotevoetenpad in DrentsFriese Wold! Dat lijkt me nou zo’n leuke beleving voor iedereen. Op blote voeten een speciaal aangelegd wandelpad volgen waarbij je dus van alles echt voelt en doorheen moet. Lijkt me super leuk! Ook in andere delen van het land zijn zulke paden (google) .
  3. Zwemmen bij de zwemvijvers; Zo heerlijk relaxed om met de kinderen op een warme dag lekker bij een zwemmeer te zitten en gewoon te spelen, zwemmen, spelen. Genieten!

 

Dit jaar gaan wij niet op vakantie in de zomer en dus is er tijd genoeg voor leuke dingen! Tenminste…. Dat hoop ik. Er is de komende maanden zoveel georganiseerd bij ons in de omgeving en wij zijn wel van het ontdekken. Zelf doen, uitzoeken, vies worden. Heerlijk vrij zijn!
Wij zijn er zeker klaar voor , mooi weer! Kom maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *