Hallo volgers van Relaxed opvoeden! Mag ik mij even voorstellen??
Ik ben de nieuwe kindercoach die gaat samenwerken met Relaxed Opvoeden.

Mijn naam is Colinda Tigelaar, geboren en getogen in Meppel. Sinds 2004 woon ik in Diever met mijn man Erik en onze 2 prachtige kinderen, Stan (2003) en Yara (2007).
Al meer dan 20 jaar ben ik met heel veel plezier leerkracht op een basisschool in Staphorst. Het werken met kinderen vind ik geweldig! Naast mijn rol als leerkracht, coach en begeleid ik studenten, beginnende leerkrachten en collega’s. Daarnaast geef ik trainingen aan ouders, leerkrachten en opvoeders.

In 2017 heb ik me laten opleiden tot kindercoach. Voor mij een hele logische keuze want in dit vak vallen al mijn passies, kwaliteiten en talenten samen. Het voelt dan ook als een missie om mijn kennis, inzichten, ontdekkingen en ervaringen door te geven aan iedereen die zorg draagt over kinderen. Alles wat ik mij eigen heb gemaakt in mijn verschillende rollen, als moeder, leerkracht, coach en trainer kan ik gebruiken als kindercoach. Hoe gaaf is dat?!
Voor mij is ieder kind uniek en heeft ten diepste de wens erbij te horen en verbinding te maken ook als het gedrag misschien iets anders laat zien. Ik weet hoe belangrijk het is om als kind én volwassene lekker in je vel te zitten, het gevoel te hebben dat je er bij hoort en dat je er toe doet! Dat je gezien wordt voor wie je werkelijk bent.

Mijn hart gaat dan ook nog sneller kloppen als ik voel dat ik kinderen en ouders bewust heb kunnen maken van hun eigen kwaliteiten, talenten, behoeften en verlangens. Als ik hen in hun eigen kracht kan zetten. De juiste tools, inzichten, zelfvertrouwen en zelfkennis mee kan geven waarmee ze weer verder kunnen op hun levenspad. Het herkennen en erkennen van en leren omgaan met emoties is voor mij hierin erg belangrijk. Emoties zie ik als een navigatiesysteem. Die vertellen je zoveel en als je goed luistert wijzen ze je de weg. Ik kijk ook achter het getoonde gedrag want het gedrag zie ik slechts als een aanwijzing.

Als ouder heb ik het tot nu toe altijd aardig relaxed gedaan…. ?
Ik geloof namelijk dat kinderen het meest leren van het voorbeeld dat je voorleeft!
Dat houdt dus in: goed voor mezelf te zorgen, veel leuke dingen doen met mensen die me lief zijn, verbinding maken en uit het leven halen wat er in zit! Ik zie het leven als een reis, die je zo comfortabel en gelukkig mogelijk probeert te maken. Dan is het handig om voor jezelf te ontdekken waar je gelukkig van wordt. Met het ontdekken daarvan kan je niet vroeg genoeg beginnen.

De samenwerking met Relaxed Opvoeden voelt dan ook als een hele natuurlijke, vanzelfsprekende keuze. Los van het feit dat ik weer terug ben in het mooie Meppel is dit ook een mooie verbinding om samen ouders en kinderen te ondersteunen bij het opvoeden, want geloof me, het kan echt een stuk relaxter! Ik hoop jullie te ontmoeten op een van de woensdagen (13:30-17:00) dat ik bij relaxed opvoeden aanwezig ben. Voel je vrij om binnen te lopen voor een kennismaking of  voor het maken van een afspraak. Adres: Zuideinde 18a Meppel.

Of mail naar:  info@relaxedopvoeden.nl of info@colindacoacht.nl

Tot ziens!

Warme groet, Colinda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.