Laat de ballen maar vallen!

Welke ballen houd jij allemaal hoog als moeder? Ik heb er genoeg: vrouw van, moeder, dochter, zus, vriendin, eigenaar eigen bedrijf (bedrijven), werknemer, collega en zo kan ik er nog wel wat opnoemen.

We rennen van hot naar her, regelen, plannen…De vraag is: Worden we er blij van? Als ik naar mezelf kijk, word ik er niet altijd blij van. Zeker als de dingen niet lopen zoals ik ze in mijn hoofd of agenda gepland had. Ik weet van mezelf dat ik goed kan plannen en ik presteer ook het beste onder druk, uitstelgedrag en last-minute dingen doen, overkomen mij dus tóch regelmatig. Gelukkig heb ik een mooie Zakenmam agenda om al mijn verschillende “ballen” in te noteren. En ergens weet ik ook dat ik veel meer gedaan krijg, als ik het druk heb. Want als ik echt een dag helemaal niets gepland heb, verval ik in uren op Facebook zitten en houd ik er uiteindelijk alleen een leeg gevoel aan over…

Hoe zou het zijn als ik al deze hoge ballen eens zou laten vallen? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Ik heb een jaar of twee geleden besloten dat ik alleen nog maar dingen doe die ik leuk vind. En nee, daar valt bijvoorbeeld het huishouden zeker niet altijd onder ;).

En toch sluipt het er ook bij mij wel eens in dat ik keuzes maak, waar ik niet blij van wordt. Dat ik weer eens te veel ballen in de lucht houd… Waar ik wel erg blij van wordt: mijn gezin en erop gaan met ze, de bossen in. Maar ook werken in mijn eigen praktijk als kindercoach van jonge kinderen. Trainingen en workshops voorbereiden en geven en creatief zijn (mijn andere eigen bedrijf). Deze ballen wil ik het allerhoogst houden en die andere ballen…

Vandaag besluit ik dus even (bijna) alle ballen te laten vallen en eens te denken, dromen en fantaseren over de ballen die ik tijdelijk (of helemaal) wil gaan laten vallen. Kiezen voor blijheid en geluk en dan ook nog de rekeningen kunnen betalen ;).

Alleen al door ermee bezig te zijn voel ik meer rust en ruimte. Welke ballen ga jij (eens) laten vallen?

Lieve groet,

Ingrid (Duizendpoot van beroep)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.