Hallo!

Ik ga me even voorstellen;
Ik mag een blog schrijven voor Relaxed Opvoeden, natuurlijk stel ik me eerst even voor;Ik ben Henriëtte (1981) en ik ben getrouwd (2004) met Johan (1975).Samen zijn wij de ouders van 5 kinderen, 4 dochters (2004, 2011, 2013, 2016) en 1 zoon (2006).Wij wonen in de provincie Groningen, vlakbij de grens van zowel Friesland als Drenthe.

De onderwerpen waar ik graag over schrijf zijn;Ons gezin en hoe wij ons leven invullen. Dit gaat over ontspullen, minimaliseren, budgetteren, optimaliseren, afval verminderen, het vegetarisme van het gezin en van mij als flexanist.Het besluit om niet langer vlees te eten was best een dingetje, vooral voor mij, ik kom uit een vrij bourgondisch gezin met elke dag vlees op tafel. Voor mijn man is het anders, vlees was in hun gezin meer een extra-tje, er was niet altijd geld voor. Wat ons vooral heeft geraakt is het leed wat de dieren doormaken, de impact op het milieu en de nadelen voor de gezondheid.

Een verbouwing is momenteel de rode draad door ons leven, we zouden in zo’n 6 maanden klaar zijn, inmiddels is er bijna een jaar om, dit inclusief een bouwstop van een kleine 3 maanden. We hebben besloten geen einddatum meer aan de verbouwing te hangen, wat ergens wel rust geeft.Ook zijn we ruim een maand geleden volledig elektrisch gaan rijden in onze 7-persoons Evalia. Hier zijn we best wel een beetje trots op. Nu nog even door sparen voor de zonnepanelen en dan “tanken” we zon!

Inspiratie voor mijn blogs haal ik uit mijn eigen ervaringen, die vaak weer geïnspireerd zijn op ideeën op social media, waar ik dan graag weer mijn eigen draai aan geef. Want dat is toch 1 van mijn favoriete bezigheden, dingen op mijn eigen manier doen.

Ik hoop dat jullie genieten van mijn verhalen en ik sta zeker open voor feedback.

Groetjes Henriëtte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.