Oeiiii daar is de december maand weer bijna in zicht. Na de zomervakantie begint het bij mij dan al snel te kriebelen om cadeautjes zo goedkoop mogelijk in te slaan. En eigenlijk heb ik mij nog nooit echt bedacht voor hoeveel geld wij geven. En ook nooit zo bedacht wat wij überhaupt geven. Wel was ik het vorig jaar en het jaar daar voor al aardig zat al dat speelgoed. Met 1 kind wil het nog wel redelijk, je hebt redelijk door waar niet meer mee gespeeld word en wat weg kan bijvoorbeeld. Met 2 kinderen word dat toch wel wat lastiger vind ik. En daarbij, als ik kijk naar ons ‘speelhoek’ word ik knettergek! Wat een zooi! Tuurlijk het is droog spul en speelgoed, maar momenteel vind ik het echt gewoon zooi.

Dus ben ik op een andere manier cadeautjes gaan verzamelen. Ik ben gaan kijken naar nuttige cadeautjes voor iedereen. Vooral voor Ronald en mij want wij weten vaak echt niet wat wij willen, dan maar nuttige cadeautjes in plaats van prullaria. Dan komt het ook niet raar over op de kinderen als papa en mama geen cadeau zouden krijgen. Dus de boxers, sokken, shirten, pyjama’s liggen voor ons al klaar. Ook voor de kinderen heb ik dit jaar voor het eerst pyjama’s gekocht en ondergoed. En tuurlijk voor erg leuke prijsjes!! Dat maakt het dat wij nog wat meer dingen kunnen geven. Ook ben ik van 2e handse dingen geven. Zoals speelgoed kan heel goed 2e hands mits het er nog redelijk uit ziet en compleet is. Want dat kan je vaak voor leuke prijsjes kopen en daarbij er is al zooi genoeg in de wereld dus meteen een beetje duurzaam bezig 😉

Hebben jullie dat ook? Dat je heel erg de neiging hebt om soms al het speelgoed naar buiten te gooien? Weg er mee… maar ja dan heb je erg verdrietige snoetjes denk ik. Is ook niet wat. Dus ik ben gedoken in het minimaliseren. Eerst even flink informatie vergaart. Nou ik kan je zeggen dat ik nog lang geen minimalist ben! Maar ik ben er mee bezig hoe ik het beste aan kan pakken. Even terug kreeg ik een heel mooi idee van iemand wat betreft het speelgoed, van 3 soorten speelgoed mogen ze 1 leukste/mooiste kiezen om te houden en de andere 2 gaan dan weg naar andere kindjes. Die ga ik binnenkort samen met Ronald toepassen (al weet Ronald daar nog niks van hihihi). Want ook hij word lichtelijk geïrriteerd van al het speelgoed 🙂 Al moet ik zeggen dat Caithlynn en Milano het elke dag wel netjes opruimen.

En dat maakt het ook dat wij, Ronald en ik, gerichter cadeau’s voor onze kinderen willen. Ook met verjaardagen,liever helemaal geen cadeau’s maar juist ervaringen! Dat klinkt vast wat zweverig maar het is toch zo veel mooier als ze later een herinnering hebben over een geweldig leuk samen zijn naar bijvoorbeeld een speeltuin of een bioscoop of een museum of iets anders interessants voor kinderen 🙂 Maar ja, om dat nou van een sinterklaas en zwarte piet te krijgen of van de kerstman is misschien wat raar. Dus dan graag maar nuttige dingen zoals een pyjama, ondergoed, sokken, leuk shirt enzovoorts…. en uiteraard krijgen ze ook wel wat speelgoed, maar niet meer zo veel!

Och tjonge wat een zijsprongen weer. Ik zal er in een latere blog nog eens over het minimaliseren in het algemeen hebben. Maar ik hoop dat jullie mijn punt snappen wat betreft het speelgoed….

Tot snel maar weer!!

 

Lieve schrijvers groet,
Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *