De zomervakantie van Mirte&Co

De zomervakantie van Mirte&Co. De zomervakantie is weer in volle gang.  Lotta is over naar 5 gymnasium en Mette naar het tweede jaar van de opleiding “management en communicatie”. Om te vieren dat we vakantie hebben, halen we gebak in huis.  Binnen ons gezin is dit al jaren, een vaste traditie. Na een drukke periode van studeren, stagelopen en werken, kunnen we even bijkomen en tijd doorbrengen met het hele gezin.

De zomervakantie is weer in volle gang.  Lotta is over naar 5 gymnasium en Mette naar het tweede jaar van de opleiding “management en communicatie”. Om te vieren dat we vakantie hebben, halen we gebak in huis.  Binnen ons gezin is dit al jaren, een vaste traditie. Na een drukke periode van studeren, stagelopen en werken, kunnen we even bijkomen en tijd doorbrengen met het hele gezin.

Dit jaar zijn we een midweek op vakantie gegaan. In het weekend hebben we lijstjes gemaakt en vervolgens de koffers ingepakt. Maandagmiddag zijn we vertrokken naar Duitsland. Mette zat bij Ingrid voorin omdat ze last heeft van wagenziekte. Lotta en ik zaten op de achterbank samen met onze honden, Storm en Sjarlie. Het was erg warm in de auto, ondanks de airco. Onderweg hebben we een pauze ingelast om even onze benen te streken. Storm en Sjarlie waren ook wel toe aan een wandeling en een bak vers water. Na een autorit van vier uur, waren we blij dat we er eindelijk waren.

Het vakantiehuisje was mooi, schoon en gezellig ingericht. Lotta had besloten dat ze bij Ingrid en mij op de kamer zou slapen. Het werd een hele verhuizing met bedden en matrassen. Thuis slapen Storm en Sjarlie beneden in de woonkamer. Wanneer we op vakantie zijn, mogen ze slapen waar ze willen. De eerste nacht was niet echt een succes. Wij waren doodmoe en wilden gaan slapen maar zij waren het hier duidelijk niet mee eens. Slapen? Niks slapen, tijd om te spelen…

De volgende dag zijn we gaan zwemmen. Het was heerlijk om even af te koelen. Een aantal jaar geleden wilde ik nooit mee naar het zwembad. Ik was bang dat kindsdelen uit mijn binnenwereld naar voren zouden komen. Dit wilde ik absoluut niet omdat ik me ervoor schaamde. Tegenwoordig is dit geen enkel probleem meer. Eigenlijk is het een goed teken dat zij zich, binnen ons gezin, veilig genoeg voelen om samen leuke dingen te doen. De waterglijbanen vinden ze het allerleukst maar ook heel erg spannend, net als het golfslagbad. Wanneer ze alles hebben gehad, vallen ze moe en voldaan in een diepe slaap. Zelf maak ik dit nooit bewust mee. Wanneer zij de ruimte hebben gehad om er te mogen zijn, verdwijnt er een stuk spanning en voel ik een bepaalde rust over me heen komen.

Woensdag zijn gaan shoppen in een grote stad en hebben die dag afgesloten met een etentje buiten de deur. Bij de receptie kon je een spellenpakket lenen. Het was leuk om weer eens een “ouderwetse” spelletjes te spelen zoals Mens-Erger-Je-Niet en Mikado. Donderdag was het weer tijd om de spullen in te pakken. Vrijdagochtend voor 10.00 uur moest de sleutel worden ingeleverd. Omdat we twee honden hebben en daardoor geen gebruik meer konden maken van alle faciliteiten, besloten we om donderdagavond naar huis te gaan.

Eigenlijk is het de bedoeling om uitgerust van vakantie terug te komen. Bij mij werkt dit niet zo. Door alle prikkels en indrukken kost het me juist ontzettend veel energie. De eerste dagen thuis, heb ik echt nodig om bij te komen. Toch heb ik dit er graag voor over omdat we met z’n allen een fijne vakantie gehad en veel dingen samen hebben ondernomen.

Mirte&Co.

 

Wil je meer blogs lezen van Mirte&Co? Dan kan je deze link volgen http://relaxedopvoeden.nl/category/bloggers/mirteco/

Ben je geïnteresseerd in Dis en wil je meer informatie. Mirte&Co hebben een website waar je veel informatie kan vinden http://ikbenwijzijn.nl/Mirte%26Co3.html

One Reply to “De zomervakantie van Mirte&Co”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.