Win-win situatie; zelfstandig ondernemen en moederschap

Wat ontzettend leuk, dat ik regelmatig een (gast)blog mag schrijven voor relaxed opvoeden.nl.

Wow, wat een nieuwe dingen op mijn pad en ik ben nog nooit zo enthousiast geweest.

Even kort voorstellen: Mijn naam is Mirella, ben 46 jaar, getrouwd met de liefde van mijn leven en heb 2 leukste zonen (14 – 10 jaar). Ik ben wat hoog gevoelig en heb fijne sociale contacten. Mijn hobby’s zijn wandelen, naar de sauna gaan, rommelen in de tuin, schrijven en mijn gezin. Werken vind ik heerlijk en ik heb 28 jaar werkervaring als consulente arbeidsbemiddeling, P&O-adviseur en de laatste 14 jaar (in de opbouw van mijn gezin) heb ik gewerkt als office manager – management assistente. Eigenlijk ben ik iemand met een plan. Ik ben heel gestructureerd, heb mijn doelstellingen altijd duidelijk en heb een enorme drive om te bereiken wat ik voor ogen heb.

Dit laatste heeft me de laatste jaren zeker twee keer heftig uit mijn balans laten stuiteren. Want tja, als (best wel ambitieuze) werkende moeder moet je zoveel in de spagaat schieten, je doelen en acties bijstellen, aanpassen aan het tempo en ritme van de koters en het gezin, dat je soms echt het pad (en je plan) bijster bent.

Twee jaar geleden had ik de gedachte, dat mijn kinderen groot genoeg waren om weer wat meer te gaan werken. Ik had een plan gemaakt om te gaan werken aan mijn eigen ontwikkeling. Kortom, ik vond dat ik weer aan de beurt was. Met dit plan liep ik tegen twee muren aan.

Muur één was het feit, dat ik graag een verantwoordelijke en zelfstandige functie zou vinden. Mijn jarenlange ervaring en (HBO)niveau wilde ik volledig bundelen en benutten. Waar mijn senioriteit ingezet kon worden in de begeleiding en coaching van collega’s en waar ik zelf ook nog voldoende zou kunnen ontwikkelen. Dan had ik ook nog de vreemde ambitie om meer tijd- en plaats onafhankelijk te werken, zodat ik mijn productiviteit en creativiteit helemaal tot uiting kon laten komen.

Muur twee was tevens een kronkel in mijn gedachten. Ik had het lachwekkende idee, dat als mijn kinderen groter zijn, zij mij (ons) minder nodig hebben. Ik had me op de komst van de kinderen volledig voorbereid; boeken gelezen, forums gevolgd, naar lezingen geweest etc. Bij ieder stapje van mijn kinderen ben ik, bij wijze van spreken, voorbereid geweest. Had ik dat nou ook maar gedaan, toen de oudste besloot te gaan puberen….. Wat heb ik me hierin vergist. En dat de jongste weer helemaal anders (lees; totaal niet zelfstandig) zou zijn als er geen opvang zou zijn en dat kopie gedrag zo uit de verf zou komen. Had niemand mij voor mijn vreemde gedachten kunnen waarschuwen? Of had ik mijn kop in het zand gestoken?

Meer werken, de zorg voor mijn grote kinderen en functies die me niet pasten was een veldslag voor me. Mijn man had in de tussentijd een mooie, uitdagende en veeleisende functie gevonden. En ja, ik ben zo’n moeder die zich dan het lot van het gezin (teveel) aantrekt. Het maakte me gewoonweg niet happy. Daarbij bleef de spirit knagen; ik wil anders leven, ontwikkelen en doen wat me blij maakt. Dat ‘midlife-crisis-laatste-kans-gevoel’ kan ik niet meer wegstoppen. Dus ik kon niet anders, dan het roer totaal omgooien.

De ommezwaai is de situatie waarin ik me nu bevind. Ik heb geen werk en besloot dat als ik toch thuis zit, ik mijn voeten eindelijk kon laten opereren (hallux valgus). In deze periode van fysieke beperking heb ik de rust, ruimte en inspiratie gevonden om een gedegen plan te maken voor een win-win situatie. De kinderen vinden het een luxe dat ik thuis ben, dat wil ik koesteren en combineren met mijn wens van persoonlijke groei. Voor mij is een win-win situatie als ik in vrijheid en zelfstandig kan werken en kan doen wat ik het leukste vind. Werken als zelfstandig ondernemer is het plan! Een niet te star plan, waarvan ik op voorhand weet dat het weer zal worden bijgesteld. Steeds bij te stellen acties en doelen om mij gelukkiger te maken. Verandering is onze natuurlijke staat van zijn en ik omarm het. Werken naar mijn harten-gevoel en naar mijn waarden m.b.t. plezier, focus, balans gezin-werk, prioriteiten, succes en meer. Mijn gezin maakt zo een belangrijk onderdeel uit van mijn leven, dat ik het wil integreren in mijn doelstellingen en resultaten. Mijn werk is geslaagd als het goed voelt, ik kan stralen en daardoor ook mijn gezin.

Daarnaast heb ik veel spirituele inzichten gekregen de afgelopen tijd. De drie belangrijkste inzichten waar ik zo blij van word, wil ik even kort met je delen;

  1. Intuïtie is de belangrijkste vorm van intelligentie (volg je gevoel, je hart)
  2. Je hoeft het niet alleen te doen. Vraag het universum om hulp en sta open voor positiviteit en succes
  3. Uit je comfort zone stappen leidt tot groei en ontwikkeling

Zo zal, na de operatie van mijn tweede voet, in of na de zomer van dit jaar ‘Mirella, Heart in Support’ ontstaan. Als zzp-er zal ik diensten aanbieden als virtual-/management assistente. Het bloggen vind ik superleuk en hoop mensen zakelijk en persoonlijk te inspireren. Wellicht kan ik mijn dienstverlening nog uitbreiden als business & personal coach op een later moment. Alles is nieuw en spannend voor me. Ik ben zo enthousiast.

Leuk om in mijn blogs mijn spirituele reis/mijn inzichten, stappen naar het zelfstandig ondernemen, persoonlijke groei en de rol van mijn gezin te beschrijven. Het is fijn om te weten, dat ik mensen kan inspireren om ook hun mooiste en fijnste leven te creëren. Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk om van het leven een feest te maken. Grow to the light. Ik heb er zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *