Mijn kind…mijn spiegel?

De situatie rondom mijn kind is zorgelijk. Zij zit niet lekker in haar vel. Mijn kind is regelmatig gefrustreerd, boos en verdrietig. Ze heeft moeite met de leerstof op school (dyslexie), is moe, heeft nauwelijks energie na een schooldag en de lichamelijke klachten stapelen zich op(hoofdpijn, buikpijn, eczeem, obstipatie). Het inslapen is een drama en de onderlinge strijd is slopend.

Als moeder, die jarenlang ervaring heeft als leraar op de basisschool, voelde ik mij schuldig en schaamde ik mij ervoor dat ik een lange periode ons kind niet de gewenste oplossing kon geven wat goed en nodig voor haar was.

Mijn kind … mijn spiegel. Kan ik zien wie ik ook ben, of niet?

Ooit was ik kind. Door een indringende gebeurtenis in mijn leven was ik erg boos, verdrietig, bang, onzeker en voelde ik mij onveilig. Dit gevoel had ik diep weggedrukt en verstopt. Jaren later is het (onverwachts) opgedoken in mijn leven. Deze situatie van ooit bleek onbewust nogal wat invloed te hebben.

De vulkaan kwam tot uitbarsting…

Mijn zoektocht die ik vanuit daar ben gestart, om weer een voldaan en gelukkig leven te kunnen leiden, heeft ertoe bij gedragen dat ik het van groot belang vind om ervoor te zorgen dat ieder kind gezien en gehoord mag worden.

Wist je dat:
* je enorm met elkaar bent verbonden?
*dat je kind je kan verrassen met zijn boodschap?
*jouw kind jou wil helpen?
* de verbinding magisch kan zijn en je kind jou helpt je geluk te vinden?

Kinderen spreken van ‘nature’ een andere taal die wij niet begrijpen. De boodschap van het kind kan ik d.m.v.de methode van PresentChild® rakend (naar binnen) overbrengen. Deze methode werkt inmiddels 25 jaar binnen gezinnen en heeft voor vele kinderen begrip en geluk gebracht.

Naast de vele zorgen, ervaar ik grote bewondering voor onze kinderen en de leerlingen die ik meer dan 20 jaar heb mogen lesgeven. Zij hebben mij zowel aangenaam als onaangenaam weten te raken en hebben mij vele inzichten gegeven over het leven.

Mijn twee tienerdochters zitten weer lekker in hun vel. Ze stralen en ontwikkelen zich op een gezonde manier. Ze ervaren geluk in hun leven. De situatie van ooit, is opgelost, doordat ik aan de slag ben gegaan met wat er wezenlijk nodig was. Uiteraard blijven er uitdagingen binnen onze relatie. Mijn kinderen blijven mij uitdagen om de meest liefdevolle ouder te kunnen zijn voor hen. Dit proces blijft boeiend en interessant. Het fijne is dat ik nu weet wat ik kan doen of juist laten als ik word uitgedaagd. Er is begrip, respect, aanvaarding en acceptatie binnen onze relatie en dat geeft rust en vertrouwen.

Mijn naam is Lisa Groot van Groot Geluk Kindercoaching en kinderen zijn mijn passie. Sinds september 2018 ga ik volledig voor mijn onderneming. Ik ben de kindercoach die het kind, de ouder en het gezin geluk brengt, zonder het kind te belasten. Mijn wens is dat ik vele ouders en professionals mag helpen om hun kind weer te laten stralen. Mijn missie is om de stem van kinderen te helpen verstaan.

De zorgelijke of ongewenste signalen van je kind, bevatten een specifieke boodschap voor jou. Er valt veel winst te behalen als je open staat voor de boodschap van je kind. Mijn bozige, gefrustreerde en bange kind, ziet de toekomst nu vol vertrouwen in en schittert op school. Iedere ouder of opvoeder kan dit, jij ook.

Liefs,
Lisa Groot

P.s. Heb je een vraag of wil je het E-book ontvangen ‘De liefdevolle ouder’? Mail gerust naar info@grootgelukkindercoaching.nl

P.s.1 Wil je een kijkje nemen op mijn website?
www.grootgelukkindercoaching.nl

P.p.s. Wil je me volgen op facebook? Via deze link kun je de pagina van Groot Geluk Kindercoaching een like geven:
https://www.facebook.com/grootgelukkindercoaching/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *