Overig

Kindertekeningen analyseren als kindercoach

Wat kan ik als kindercoach met het diploma kindertekeningen Analyseren?

Als kindercoach kan ik heel veel met kindertekeningen. Je hebt bijvoorbeeld kinderen die niet graag praten, of niet makkelijk kunnen praten. Door te tekenen, vertellen ze je echt heel veel. Door alleen het kind te laten tekenen, maar ik kan ook samen met het kind dingen gaan tekenen. Ik wil kinderen graag helpen, als ze ergens tegen aanlopen of niet lekker in hun vel zitten. Uit hun tekeningen kan ik heel veel halen, waar ze werkelijk mee zitten, of wat er aan de hand kan zijn.  Uit een tekening kan je zien of hij / zij met iets achterloopt, ergens bang voor is etc. Door die dingen te weten, kan ik de kinderen beter helpen in het vervolg traject die ik dan met ze heb.

Ook heb ik heel veel manier om een kind rustig te maken door met hem / haar te gaan tekenen. Bijvoorbeeld een kind met ADHD of een kind die hoog sensitief is, die vinden het heel prettig en vinden rust in tekenen.

Wat ook mooi is dat je in de kindertekening kan zien hoe het kind is. Wat is zijn / haar persoonlijkheid, hoe staat hij / zij in het leven.

Tekeningen van kinderen zijn zo veel! Het is zo mooi! En zo bijzonder!

 

Groetjes Kindercoach Renée

Tagged , , , , , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

1 thought on “Kindertekeningen analyseren als kindercoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *