Kinderen leren omgaan met een zwaar verlies

Het verlies van een dierbare is een van de moeilijkste dingen die je overkomt. Voor kinderen is dit vaak nog moeilijker, veelal omdat ze ook niet goed begrijpen wat zo’n verlies nu precies inhoudt. Om jongere kinderen te helpen om te gaan met deze moeilijke tragedie, schreven Joanna Rowland en Thea Baker het boek “Ik wil je nooit vergeten”.

Kinderen leren omgaan met een zwaar verlies

Het boek is eenvoudig en telt niet veel woorden: juist de korte teksten moeten samen met de prachtige illustraties het verhaal vertellen. En dat verhaal is er eentje van verdriet, maar ook van blijdschap. Want een dierbare laat mooie herinneringen achter. 

“Ik wil je nooit vergeten” volgt een meisje dat een dierbare heeft verloren en de verschillende emoties die ze hierbij ervaart. En dat is mooi, want het leert kinderen dat het niet erg is om verdrietig te zijn dat iemand er niet meer is, of om bang te zijn dat die persoon vergeten wordt. Maar ook leren ze dat het niet raar is om blij te zijn als ze terugdenken aan die persoon. En het allerbelangrijkste: het boek maakt dit zware onderwerp bespreekbaar tussen volwassene en kind.

Kinderen leren omgaan met een zwaar verlies

Titel: Ik wil je nooit vergeten

Auteurs: Joanna Rowland, Thea Baker

Vertaling: Marije Kok

Uitgeverij: Kokboekencentrum Uitgevers

Prijs: € 14,99

Website: www.kokboekencentrum.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *