Gastblogger

Gastblogger; Mijn sociale angsten de baas (deel 1)

Gastblogger; Mijn sociale angsten de baas (deel 1)

Na tien keer een zin te hebben getypt en weer te hebben verwijderd kom ik maar met dit als begin van mijn verhaal. Op mijn werk vroegen ze of ik een blog wilde gaan schrijven. Deze driedelige blog serie zal gaan over de weg die ik bewandel met angsten, negatieve gedachten, beren en met vallen en opstaan. Ik ben geen schrijfster maar ik hoop u toch een beetje mee te kunnen nemen in mijn verhaal.

Ik ben geboren in een gezin dat toen nog bestond uit mijn vader, moeder en een oudere zus. Als baby’tje was ik altijd erg gehecht aan mijn moeder, het liefst plakte ik de hele dag aan haar vast. Vroeger waren er al grote verschillen tussen mij en mijn zus, mijn zus ging op avontuur en ik keek de kat uit de boom en zat liever bij mijn moeder op schoot. Ik kon overal slapen, in het kinderstoeltje of voor op de fiets. Mijn zus niet, die wilde graag alles bekijken.

De peuterschool

Toen het moment daar was dat ik naar de peuterschool mocht vond ik dat heel erg spannend. Ik had altijd al last van nachtmerries als er spanning waren in mijn leven. Eenmaal op school was ik stil, rustig en heel erg verlegen. Ik vond het moeilijk om zelf contact te maken met andere kindjes, maar als ze naar mij toe kwamen vond ik dat prima. Als enige van de klas was ik bang voor de fotograaf die elk jaar de schoolfoto kwam maken. Ik moest huilen en durfde niet op de stoel te gaan zitten terwijl allerlei mensen naar mij aan het kijken waren. Als oplossing bedacht een juf om mij een knuffelbeest te geven waarmee ik op de foto kon en ook het op schoot zitten bij de juf behoorde tot de oplossingen.

Gastblogger; Mijn sociale angsten de baas

De basisschool

Na de peuterschool was het tijd voor de basisschool. OHOH! Weer nieuwe dingen, nieuwe mensen en alles is weer anders. Eenmaal in groep 2 hadden de leraren besloten om mij een jaartje langer deze groep te doen. Het commentaar erbij was: ‘’Ze is nog heel speels en te jong om over te gaan naar groep 3’’.  Daar zit je dan, je klas gaat verder en jij blijft zitten. Ik kreeg hierdoor weer een nieuwe klas, gelukkig heb ik mij hierdoorheen kunnen slepen met behulp van mijn leraren en mijn moeder.

Hoe hoger de groep werd op school, hoe spannender ik het vond. Tot groep 6 heb ik ontzettend genoten van het kind zijn, dat wel. Maar hoe ouder, hoe serieuzer alles werd. Spreekbeurten, presentaties, klassenshow’s en musicals. Ik vond het vreselijk. ‘’Wat doen ze me aan?’’ Slapeloze nachten, stress en zenuwen was alles wat ik ervan kreeg. ‘’Ik kan dit toch allemaal niet?’’ Met heel veel moeite heb ik de basisschool tijd overleeft.

Op mijn 13ewerd het echter allemaal nog zwaarder voor mij. Dat vertel ik je in een volgende blog.

Tagged , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *