Tips

Cyberpesten de baas – Renée verteld

Cyberpesten de baas: Renée verteld

img_8073
By Blond 2015


Laatst ben ik naar een hele leuke ouderavond geweest, die werd gehouden op de school waar ik werk als pedagogisch medewerkster. Cyberpesten de baas werd gegeven door Niels baas. Het blijkt dat Niels Baas erg bekend is. Hij heeft ook een boek geschreven: Samen de online wereld verkennen, een reisgids voor in de klas en thuis.

Kinderen zitten heel veel op internet. Moet je dingen blokkeren voor ze of krijgen ze alle vrijheid? Het is een lastig onderwerp voor ouders. De media wordt elke keer vernieuwd, er komen steeds meer dingen bij en alles veranderd. Kinderen leren snel. Die weten al heel snel veel van internet. Kinderen weten precies hoe alles werkt. Ze weten hoe ze dingen kunnen opzoeken en spelletjes kunnen spelen, maar ze hebben wel onze hulp nodig . Tegenwoordig staat er van alles op internet, maar kloppen deze dingen wel? Als kinderen iets zien dan gaan ze ook geloven dat het zo is. We moeten de kinderen leren dat niet alles klopt wat op internet staat. Daar hebben kinderen onze hulp bij nodig.

Voor kinderen  is de online wereld echt.

Voor hun is communiceren via de WhatsApp net zo als in het echt communiceren met elkaar. Alleen missen ze via WhatsApp de non-verbale communicatie.
Zo kun je helaas dingen anders opvatten dan dat ze bedoeld zijn, ook word je snel buiten gesloten als geen telefoon hebt met WhatsApp.
Er zijn nu zelf al in groep zes kinderen die samen een WhatsApp groep hebben!
Als dat heel lief leuk en aardig gaat is het misschien goed? Er word alleen ook wel gepest
in zoon groep.

Wij kennen de wereld nog zonder internet, maar kinderen niet. Ze zijn opgegroeid in een wereld met internet. Een voorbeeld hiervan is het spelletje dat meisjes veel doen op internet, namelijk: Movie star planet. Dit is een wereld waarin je zelf een eigen ‘’karakter’’ kunt aankleden. Wij deden dat vroeger al met barbies.

Alles wat wij vroeger deden is nu via het beeldscherm. Scrabbel wat wij altijd aan tafel deden, kun je nu ook via de computer doen. We moeten het een beetje proberen te begrijpen alleen is het wel erg moeilijk voor ons.

Wat doet je kind op internet?. Ik weet zeker dat je kind het helemaal geweldig vind dat je interesse toont in wat hij/ zij doet. Als je kind voetbalt, dan kijk je toch ook bij hem? En weet je ook een beetje van zijn sport af? Zo kunnen we ook de interesse tonen als hij bijvoorbeeld Minecraft speelt ( met lego blokjes dingen bouwen. ) Voor kinderen is het net of ze echt in die wereld zijn. Ze vinden het super leuk als je interesse toont in wat ze doen. Zo kunnen ze vertellen wat ze aan het maken zijn. Hou er ook rekening meer dat je kind niet wil dat je weet wat hij doet, maak duidelijke afspraken ook voor de veiligheid.

Hoe leuk de online wereld ook is hij kan ook gevaarlijk zijn!

Ik kan heel lang door gaan over dit onderwerp. Er valt heel veel te vertellen over dit onderwerp, en ik kan hierover heel veel tips geven. Ik zal binnenkort over een ander stukje bloggen dat met internetgebruik te maken heeft. Ook zal ik dan tips geven over dit onderwerp.

Groetjes Renée

Vraag:  Van af welke leeftijd mag jouw kind een mobieltje?
Vraag:  Mag deze ook als het bed tijd is mee naar boven?

Tagged , , , , , , , , ,

About Claudette Dumas

Zins eind 2015 ben ik eigenaar van relaxed opvoeden, met een leuk team en veel plezier draaien we de blog relaxed opvoeden. Iedereen geeft in geheel eigen expertise tips over opvoeden en advies en begeleiding. Zelf is mijn achtergrond pedagogiek, ik hou mijn voornamelijk bezig met het reilen en zeilen rondom Relaxed opvoeden. Hier naast begeleid ik ouders. Verder ben ik geregeld aanwezig bij kopje relaxed waar moeder samen komen voor een leuke ochtend of avond. Vind het heel belangrijk dat vakkennis bij gehouden word zins 2017 volg ik de studie klinische psychologie.
View all posts by Claudette Dumas →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *