Bloggers, Melanie Telman

Ochtend Kopje Relaxed met kinderen

Vanochtend heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken (na ja… slippers) en ben gezellig  naar het kopje relaxed gegaan samen met Milano. Zo vrij en uitbundig Milano kan zijn, zo rustig en timide was hij deze ochtend. Ook helemaal goed 😉 Het komt vanzelf wel.

Maar wat was het leuk en snel voorbij! Een uurtje lijkt echt te kort. Iedereen stelde zich even kort voor, alhoewel… is iedereen wel aan bod geweest met voorstellen? Want het ging al heel snel over in kletsen over van alles en nog wat.

Het is mooi om te zien hoe iedereen het op zijn/haar manier doet. En anderen proberen te helpen om een oplossing te zoeken. Of even uit de bewuste situatie te laten ‘ontsnappen’. Maar niks niet verwijtend of veroordelend. Nee… helpent en begripvol. En er werd nog eens extra duidelijk gemaakt dat als er kopje relaxed ’s avonds is er makkelijker gesproken kan worden over dingen, situaties enzevoort. Maar ook dat er personen aanwezig zijn in het ‘paraplu’ bedrijf die er voor geleerd hebben en ook gevraagd kunnen worden om te spreken over een bepaald onderwerp. Of dat er mensen gevraagd worden om als gastspreker te komen. Je kan zelfs een bepaald onderwerp aan het licht brengen wat je graag goed uitgelegd ziet of waar je mee geholpen wil worden… dan word er gekeken of het gerealiseerd kan worden. Al dan niet op korte termijn.

Eigenlijk zou iedereen met kinderen in welke leeftijd dan ook hier eens naar toe moeten gaan, gewoon eens binnen lopen. Het ‘paraplu’ bedrijf heet: Samen vooruit! En het vat eigenlijk alles samen wat het is. Een positieve plek, ruimtelijk en vooral samen vooruit. Bij Samen Vooruit proberen ze bedrijven samen te brengen om elkaar te versterken. Het is laagdrempelig en een ieder zijn/haar persoonlijkheid word gewaarborgd. Het echt samen zijn. Kopje Relaxed valt onder Relaxed opvoeden. 1 van de bedrijven die in het pand van Samen Vooruit werken aan een betere wereld. Het stukje; ‘kopje relaxed’ is echt even relaxed met elkaar praten onder genot van een kopje koffie/thee. Je hoeft niks maar mag wel!

Ik vond het leuk en kan het iedereen aanraden! Zeker omdat je als ouder zijnde soms zo alleen voelt in het ouderschap ondanks of je een partner hebt of niet. Ik vond het fijn om herkenning te zien en merken. Dat het bij ‘mij’ thuis dus niks niet vreemd is en dat sommige dingen dus echt kind eigen zijn, dat het bij een fase hoort. Maar vooral de ervaringen en verschillende mogelijkheden te horen in een bepaalde situatie. Heerlijk verfrissend!

 

Misschien tot een volgende keer?!

Lieve groet,

 

Melanie

Tagged , , , , , ,

About Marielle

Ik werk nu alweer 2.5 jaar bij Relaxed Opvoeden. Een super leuk en jong bedrijf die volledig in de groei zit naar zoveel meer en met fantastische leuke mensen samenwerkt. Ik werk voornamelijk op kantoor, werk de mailboxen bij, mail mensen aan , schrijf blogs, regel interviews en werk online op de website en Facebookpagina.
View all posts by Marielle →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *