Overig

Moeders aan het woord: Nicole

Nicole geniet volop van haar dochtertje Fay, die in maart vorig jaar is geboren. Fay heeft een moeilijke start gehad, na al een pittige zwangerschap van Nicole. Maar nu doet ze het supergoed! Over hun leven, zowel over de leuke als de moeilijke dingen, schrijft Nicole op haar blog ‘Meisje eigenwijsje‘. Deze week vertelt ze hier wat het moederschap haar gegeven heeft. Lees mee!

Geen goede moeder

Ik heb mezelf nooit als moeder gezien. Ik heb altijd weinig zelfvertrouwen gehad en ik dacht altijd dat ik geen goede moeder kon zijn. Wat wel grappig is, is dat ik de PABO ben gaan doen en voor de klas heb gestaan. Maar ook in die periode was ik vaak onzeker. Niet voor niets heb ik een jaar langer over de PABO gedaan. Ik zat zo met mezelf in de knoop.

Toen mijn man (weer) in mijn leven kwam en de vonken oversloegen besefte ik me dat ik met hem het wel aandurfde. Kinderen krijgen. Want als ik geen goede moeder zou zijn, dan had ik altijd hem nog en hij zou echt de beste vader zijn die er maar is. Dat laatste is ook echt wel uitgekomen. Mijn man is een fantastische vader en daarnaast ook een geweldige echtgenoot.

Weinig zelfvertrouwen

En ik? Ik ben nog steeds onzeker, heb weinig zelfvertrouwen. Maar om een of andere reden zie ik mezelf wel als een prima moeder. Dat kan ik dan wel weer zien. Ons dochtertje is ook degene die mij door de moeilijke periodes heen trekt. Zonder zich daarvan bewust te zijn. Maar als ik haar zie of hoor of voel.. Dan smelt ik en vergeet ik even alle zorgen.Nicole

Moeilijke start

De start die we hebben gehad was wel moeizaam. Ik had geen prettige zwangerschap doordat ik met 24 weken na een auto ongeluk al thuis kwam te zitten, daarna met 36 weken werd ik opgenomen voor zwangerschapsvergiftiging en als klap op de vuurpijl werd mijn dochter doodziek. Toen zij op sterven lag die ene dag.. ik weet niet, dat gevoel hoop ik nooit meer terug te krijgen. Gelukkig sloeg de medicatie goed aan en is ze helemaal hersteld. Maar zorgen maak ik me altijd.

Zorgen blijven

Nu doet elke moeder dat wel, maar ik denk dat er bij ons toch altijd nog wat extra zorgen zal zitten omdat we gewoon niet weten wat voor een effect het virus heeft gehad. Ook heeft ze een hartritmestoornis gehad het eerste jaar en ondanks dat de cardioloog aangeeft dat ze geen medicatie meer nodig heeft ben ik er toch veel mee bezig. Wellicht helpt ook de afspraak die we in november met de cardioloog hebben ook niet mee. Want dat speelt toch nog altijd in mijn achterhoofd. Als alles goed is waarom moeten we dan terug?

Voor het moederschap gemaakt

Het moederschap heeft me dus veel zorgen gebracht, maar vooral heel erg veel moois. Ik had nooit gedacht dat je zo van een ander kon houden. Nooit had ik verwacht dat het moederschap me ook zo goed zou passen. Ik denk dat ik ook echt gemaakt ben ervoor en dat ik dit kan toegeven, dit kan zeggen.. Nou dat zegt echt veel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *