Deze week in ‘Moeders aan het woord’: Martine de Jongh van Fantastic Moms. Samen met Jessica schrijft zij dagelijks voor deze ‘mamablog met een knipoog’, waarin zij hun dagelijks leven als moeder vaak met een flinke dosis humor en zelfspot beschrijven. Ik vind ze geweldig!

Is het moederschap zoals je het je had voorgesteld?                                Martine

Ik had niet heel erg veel ideeën over het moederschap. Mijn eerste zwangerschap was niet gepland en is een klein beetje langs me heen gegaan. Ik heb ook nooit boeken ofzo van te voren gelezen. Had ik totaal geen behoefte aan. Ik had me in ieder geval nooit voorgesteld dat het moederschap zo intensief zou zijn. Dat zo’n kindje zich diep in je hart nestelt en er nooit meer uitkomt. Die diepe liefde en het verantwoordelijkheidsgevoel vond ik nogal onverwacht.

Zijn er dingen die je niet van jezelf had verwacht als moeder?

Absoluut, ik had nooit van te voren kunnen denken dat ik zo geduldig en zorgzaam zou kunnen zijn. Ik denk dat als je me vijf jaar geleden in dit leven had geslingerd ik gillend gek was geworden , maar nu geniet ik elke dag van dit gekkenhuis 😉

Wat valt je tegen?

De tijd die er overblijft voor jezelf in een gezin met drie jonge kinderen. De jongste wordt bijna drie en het laatste jaar begint er weer meer ruimte te komen, love it!

Wat zijn je onzekerheden als moeder? Twijfel je wel eens aan jezelf?

Ik ben eigenlijk niet zo onzeker over mezelf als moeder. Ik vind mezelf best een toffe moeder die soms iets te snel uit haar slof schiet, maar wel haar stinkende best doet.

Wat vind je juist heel mooi aan het moeder zijn?

De onvoorwaardelijke liefde. Voor mijn drie meisjes ga ik blind door het vuur en weer terug. Hoe bont ze het soms ook maken als ik ’s avonds voor ik naar bed ga nog even bij ze ga kijken voel ik niks dan pure oprechte liefde!

Wat niemand je had verteld…

Whaha, heb je even…? Dat ik ooit vrijwillig op kampeervakantie zou gaan, dat ik binnen 3 minuten kon douchen, aankleden en opmaken, ik alle K3liedjes kan meezingen, ik ook een smartfoon vol kinderfoto’s zou hebben, kinderen belachelijk veel lawaai en troep kunnen maken, ik liever voor de meisjes zou shoppen dan voor mezelf, etc…etc..etc…

2 Replies to “Moeders aan het woord: Martine de Jongh”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.